Publicaties Kwartaalblad "de Posthoorn"

Het kwartaalblad De Posthoorn van het Streekhistorisch Centrum te Slagharen, Lutten, Schuinesloot komt binnenkort weer uit met het juni nummer en heeft daarin weer enkele interessante artikelen.

Ben Spijker geeft een overzicht van een tak van de Spijker of Spiker genealogie. Een deel is in 1889 naar Amerika geëmigreerd. In deze aflevering doet Ben uit de doeken hoe het ging met de nakomelingen van Johannes Gerhardus of Jan Geert Spijker die in Nederland bleven. Een scala van Slagharense namen duiken daarin op: Doldersum, Sieljes, Hullegie, Finkers, Plass, Van der Sleen, enz.
Ex-voorzitter Jan Bruins dook in het museum-archief en het viel hem op dat er in 60 jaar heel wat veranderd is in Overijssel, en in het bijzonder in de gemeenten Hardenberg, Avereest en Gramsbergen.

Reinder Sanders spoorde een olieslagmolen op in Lutten en de werking van zo'n oliemolen, maar belandt uiteindelijk in de korenmolen bij 't Haantje. In een ander artikel verhaalt hij wat er allemaal vooraf ging aan het Shetland Pony Park. Dit naar aanleiding van de expositie in museum Het Oale Meestershuus over het Shetland Pony Park van de familie Bemboom. Dat is nu te zien in het gebouw de Haarslag achter het museum. Bouwe Bemboom en zoon Henk verrichtten de opening van het museum op 1 april j.l.
Marietje Hertsenberg-Pieper die pas haar verzamelde verhalen uitgaf in het boekje 'Van klompjes tot hoge hakken' gaat rustig door met haar nieuwe verhaaltjes en heeft het deze keer over 'slapen'.
Een stukje in streektaal geschreven van de hand van een zekere J.B. v.d. M. gaat over Cultuur. Deze onbekende blijkt een zeer opmerkzame waarnemer te zijn van alle gebeurtenissen die in en rond het SHC plaatsvinden.

Het SHC is een springlevende vereniging dat niet veel aan de weg timmert maar steeds voor nieuwe exposities zorgt in het museum Het Oale Meestershuus. Zo is nu een hele verzameling dameshoeden met toebehoren te zien, en creatieve werkjes van kinderen in Slagharen hoe die hun dorp zien dat dit jaar 175 jaar bestaat.
Het bestuur van de vereniging is uitgebreid met de benoeming van dhr. M.H.A. Viskaal uit Slagharen.