Opening museumjaar 2017

Klik op afbeelding om de video te bekijkenBouwe Bemboom opent museumseizoen.

Zaterdag 1 april verrichten Bouwe Bemboom en zoon Henk Bemboom jr. de openingshandeling van het Streekhistorisch museum Slagharen. Dit naar aanleiding dat er in de Haarslag, het ontmoetingscentrum achter het museum, een grote overzichts expositie is ingericht over het Shetland Ponypark Slagharen waarvan Henk Bemboom sr., vader en grootvader van Bouwe en Henk, de oprichter was.

In het museum zijn twee exposities ingericht. Een over 175 jaar Slagharen, gemaakt en ingericht door leerlingen uit het basisonderwijs die veelvuldig het museum bezoeken. De tweede expositie is een overzicht van hoeden en klederdrachten uit vroeger tijden gedragen in deze streken. Met het doorknippen van een groot doek gespannen voor de toegangsdeur verschaften Douwe en Henk zich een weg naar de deur die Henk middels een sleutel opende. Het museum is geopend op dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 16.00 uur.

(Klik hier of op de afbeelding rechtsboven voor een video-verslag)