Exposities 2017

Voor 2017 zijn er een aantal nieuwe exposities ingericht.

"Ponypark Slagharen".

In de Haarslag is een expositie gemaakt over het ponypark Slagharen. Het ponypark heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Slagharen. Heel veel informatie, zoals foto's, folders, schilderijen, en ander materiaal is door het park en door de familie Bemboom ter beschikking gesteld, waarvoor dank. Bouwe Bemboom zal op 1 april de officiële opening verrichten van het museumjaar 2017 samen met zijn zoon Henk.

Hoedjestentoonstelling Jaren '50

Op de verdieping van het museum is door een aantal vrijwilligers een hele leuke expositie gemaakt van hoedjes en andere gebruiksvoorwerpen uit de jaren 50 van de vorige eeeuw. Op de leden vergadering van vorig jaar was daar al om gevraagd. Ook de drie basisscholen uit Slagharen hebben hun medewerking toegezegd. Zij laten hun scholieren op verschillende manieren uitwerken hoe zij over 175 jaar Slagharen denken. Zeker de moeite waard om te zien , wat de jongste jeugd belangrijk vind.